20 november Themabijeenkomst Economie en Energie

Zo’n 100 aanwezigen waren samengekomen voor alweer de vierde editie van de Overbetuwse ondernemersbijeenkomst Economie en Energie bij OCO-lid ESTG. Wederom georganiseerd door OCO en VVD Overbetuwe.

Voor deze gelegenheid hadden we een aantal interessante sprekers uitgenodigd: Marco Leuning en Else Veldman van ETEQ over energiecongestie; waar lopen ondernemers tegenaan lopen als zij willen verduurzamen en hoe kunnen deze worden opgelost. Daarna was het de beurt aan René Hanssen van het Centrum Management Elst over het belang van een sterk centrum voor de economische ontwikkelingen in dit gebied. En dat brengt ons ook op de vraag ‘is er überhaupt nog ruimte voor ondernemers – kunnen zij nog uitbreiden’. Het antwoord op deze vraag wordt beantwoord na afronding van het onderzoek dat een viertal HAN-studenten hiertoe uitvoert. En last but not least was Helga Witjes, Gedeputeerde Economie en Financiën aan het woord over wat de Provincie kan doen voor ondernemers en economische ontwikkeling. Waar wordt geïnvesteerd en welke belemmeringen worden weggenomen.

Al met al weer een mooie bijeenkomst op een bijzondere locatie! Wij danken Klaas en Jacquiline Galama voor hun gastvrijheid, Edwin van Showcase voor de schitterende aanlichting en Dé Smaakcateraar voor de lekkere hapjes en drankjes!