Small Batch Traders

Stijn Elbersen van Small Batch Traders B.V.

“Doordat ik veel zaken wel vanuit, maar voornamelijk buiten Elst doe, zocht ik naar een manier om meer verbonden te zijn met Elst en omgeving. Via een ander lid kwam ik in aanraking met OCO en dit beviel me erg goed. Het leuke was dat ik toch nog meer mensen kende dan ik vooraf gedacht had. Daarnaast brachten de diversiteit van de leden en de verschillende soorten opzetten van bijeenkomsten mij ertoe om lid te worden.”

Small Batch Traders importeert handgemaakte premiumsigaren uit o.a. de Dominicaanse Republiek, Nicaragua en Costa Rica. Deze sigaren worden vervolgens gedistribueerd naar de betere tabaksspeciaalzaken in Nederland.

Naast deze activiteiten opent Small Batch Traders over enkele maanden een Europees magazijn in Elst. Van dit geconditioneerde magazijn zal gebruik kunnen worden gemaakt door producenten van handgemaakte sigaren die in Europa gedistribueerd (willen) worden en moeten voldoen aan de diverse Europese regels voor tabaksproducten. Small Batch Traders ontzorgt deze producenten en neemt het gehele traject en proces uit handen; aan alle eisen voor de verkoop in Europa wordt voor hen voldaan, waaronder o.a. de douane-afhandeling, import in de EU, EU registratie, Track & Trace-codering, distributie in de EU, etc.