Op 14 april jl heeft een delegatie van 9 Overbetuwse ondernemers, burgemeester Van Asseldonk, Etienne Vermeulen en vertegenwoordiging van Stichting Overbetuwe-Boleszkowice, een bezoek gebracht aan Boleszkowice in Polen.

In 2015 vertrok een kleine delegatie van ondernemersvereniging Ondernemers Contact Overbetuwe (OCO), gemeente Overbetuwe en het jumelage comité van Stichting Overbetuwe-Boleszkowice richting Polen om een bezoek te brengen aan partnergemeente Boleszkowice. Doel van dit bezoek was om te bezien welke bedrijven zich in deze partnergemeente bevinden die interessant zouden kunnen zijn voor ondernemers in onze eigen gemeente en waar wellicht onderlinge handel tot stand gebracht zou kunnen worden. Veel bedrijven werden bezocht.

Terug in Nederland is gekeken voor welke Overbetuwse bedrijven deze Poolse ondernemingen interessant zouden kunnen zijn. Een aantal Overbetuwse ondernemers gaf aan geïnteresseerd te zijn in nadere kennismaking.

En zo vertrok op 14 april jl een delegatie van 9 Overbetuwse ondernemers, burgemeester Van Asseldonk en Accountmanager Bedrijven Etienne Vermeulen namens gemeente Overbetuwe en vertegenwoordiging van Stichting Overbetuwe-Boleszkowice opnieuw richting Boleszkowice. Ditmaal konden ondernemers direct kennismaken met elkaar. Een aantal linkjes konden worden gelegd voor toekomstige samenwerking. Één van de Poolse ondernemers komt op 13 juni aanstaande naar het ondernemersevent Betuwe Onderneemt Beter in de Helster in Elst. De gedeputeerde van de ‘provincie’ (woiwodschap) waartoe Boleszkowice behoort, was aanwezig en riep op om elkaar te blijven vinden. Waar burgemeester Van Asseldonk aan toevoegde dat het goed zou zijn om dit op een bredere schaal (provinciaal) vorm te geven. Mogelijkheden hiervoor zullen worden bekeken.